Pages Menu
Categories Menu

Posted on Dec 23, 2014 in AKTIVNOSTI |

UBKJV “DM” proslavilo svoju Krsnu Slavu Svetog Nikolu

 

Sa Krsne Slave UBKJV"DM"- Bielefeld 2014.godine

Sa Krsne Slave UBKJV”DM”- Bielefeld 2014.godine

Kao i svake godine, Udruženje Boraca Kraljevske Jugoslovenske Vojske “Dragoljub Mihailović” Zemaljska Uprava za Nemačku, je svečano proslavilo svoju Krsnu Slavu Svetog Nikolu, 8/ 21. decembra 2014.

Sa Krsne Slave UBKJV"DM"- Bielefeld 2014.godine

Sa Krsne Slave UBKJV”DM”- Bielefeld 2014.godine

Proslavljanjem Krsne Slave, koja je bila i  Krsno Ime našeg đenerala Dragoljuba Draže, i palenjem  Slavske voštanice našeg velikog pokojnika, koju nema više ko u njegovom domu da pripali, osvežila se uspomena na našeg neumrlog Čiču. Naša predsednica sestra Ruža Jovanović je održala govor o liku đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića i naglasila  koliko je važno da Čičin lik ne padne u zaborav. Iako u dubokoj telesnoj starosti i žalosti o gubitku njenog voljenog Milovana Miće, naša draga sestra Ruža, je sve nas prisutne iznenadila, kad je na pitanje: ko će za sledeću godinu biti domaćin slave? Prva odgovorila:”ja ću”. Našoj radosti, pored izvarednog domaćinskog posnog ručka, domaćinskih kolača i prijatne atmosfere, doprinelo je primanje novog člana Ravnogorke Anđe u UBKJV”DM”, na ličnu preporuku naše sestre Ruže.
Na žalost zbog kvara na našoj internet stranici, nismo u mogućnosti da postavimo fotografije. Nadamo se da će kvar biti otklonjen, i da ćemo moći da ih postavimo.