Pages Menu
Categories Menu

Posted on Jul 15, 2018 in AKTIVNOSTI |

Da se ne zaboravi!

 

17. jula 1946. od nasilnka koji revolucijom oteše Kraljevinu Jugoslaviju, promenuvši vrednosti i ideale za koje su ljudi živeli i umirali, ubijen je Đeneral Dragoljub Draža Mihailović, odan do kraja tim vrednostima.

Svaki pokušaj da se Đeneralovo ime, lik, dela i dignut ustanak protiv okupatora nacističke Nemačke ubije, nije uspeo. Đeneral Miodrag Damjanović opunomoćnik Đenerala Dragoljuba Mihailovića, komandant Kraljevske Jugoslovenske Vojske van Otadžbine nastavio je u drugom vidu borbu, nastavio je postojanjem Udruženja Boraca Kraljevske Jugoslovenske Vojske van Otadžbine sa odanim veteranima Đenerala Draže, da svedoči protiv nepravde i laži učinjene Kralju i Kraljevini, jer oni do svog kraja nisu priznali nasilnika Tita, nisu mu se pokorili i nisu mu služili, ostavši u emigraciji kroz njih je živela Kraljevina.

Nemojmo da zaboravimo sve one, koji su svojom žrtvom zaslužni da mi podugnute glave opstanemo u istini, ne imajući udela u gnusnoj laži nanetoj od duhovnih ubica-titoista. Ma gde ko od simpatizera lika i dela Đenerala Mihailovića i njegovih saboraca bio, neka mu 17. juli bude podsetnik ispisan „crvenim slovom“.

Napomena:
Odlaskom poslednjeg veterana predsednika Udruženja Boraca Kraljevske Jugoslovenske Vojske „Draža Mihailović“ za Nemačku Ruže Jovanović rođene Papić, ovaj sajt završava sa izveštavanjem aktivnosti i događaja Udruženja.
Sajt ostaje kao svedočanstvo postojanja veterana Kraljevske Jugoslovenske Vojske van Otadžbine i urednik je odgovoran samo za sadržaj sajta.

Ovde možete pročitati iz davne 1946. godine govor Đenerala Damjanovića o Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Govor đen.M.Damjanovića na komemorativnom večeru đen.Draži 25. jula 1946.