Pages Menu
Categories Menu

Posted on Dec 23, 2013 in AKTIVNOSTI |

UBKJV”DM” proslavilo svoju Krsnu slavu Svetog Nikolu 22.decembra 2013.godine

 

UBKJV"DM" proslavilo svoju Krsnu slavu Svetog Nikolu 22.decembra 2013.godine

Proslavljena Krsna slava UBKJV”DM” Sveti Nikola u Bekhofu 22.dez.2013.

 

 

Udruženje Boraca Kraljevske Jugoslovenske Vojske “Dragoljub Mihailović” je svečano proslavilo svoju Krasnu slavu Svetog Nikolu, 22. decembra 2013.

Posle izvarendnog domaćinskog ručka, spremljenog od domaćina slave Momčila Bilića sa porodicom, između ostalog razgovor je vođen i o  predstavljanju lika i dela našeg neumrlog đenerala Dragoljuba Mihailovića”, u serijama pod nazivom “Ravna gora”. Prenosimo ukratko  iz tog razgovora, našu poruku:

Uduženje Boraca Kraljevske Jugoslovenske Vojske “Dragoljub Mihailović“ želi da napomene gledaocima serije “Ravna Gora“, da o liku našeg neumrlog đenerala Dragoljuba Mihailovića „Čiče, mogu ponešto, što možda nisu znali a moglo bih da im koristi,  pročitaju na našem novom sajtu:

http://www.udruzenje-bkjv-draza-mihailovic.org.

Tu će moći svaki iskreni tražitelj istine,  lika i dela đenerala Dragoljuba-Draže Mihailovića, da nađe reči, izgovorene, o liku đenerala Dragoljuba-Draže Mihailovića: njegovog zamenika  i opunomoćnika van Otadžbine u emigraciji, đenerala Miodraga M. Damjanovića, Momčila Vuković-Birčanina ličnog sekretar NJ.V.Kralja Petra II i Ruže Jovanović ( pročitajte u rubrici biografija- Ruža Jovanović )  lične kurirke đenerala Draže, jednih od mnogih ličnih poznavalaca đenerala Draže.

Još živa lična kurirka đenerala Draže, Ruža Jovanović koja prati serije  kaže:

“ Radujeme što serija ublažuje dosadašnje neistine o liku i delu našeg „Čiče“proizvedene od komunista ali ona samo ublažuje neistinu. Bojim se da delovi u seriji koji su daleko od istine o „Čiči“, koje sam dosada čula (nemogu da vidim jel sam slepa), budu prihvaćeni kao istina. Jel polu istina je nekada gora od laži.  Da nebi sve gledali sa perspektive pesimizma, i da bi mogli nešto više da kažemo o poruci koju serija pokušava da prenese, rađenoj obilnim trudom, sačekaćemo kraj emitovanja serija” .