Pages Menu
Categories Menu

Posted on Dec 27, 2013 in AKTIVNOSTI |

Člаnаk u čаsopisu “Vesti” o nаšoj Krsnoj slаvi Sv. Nikolа proslаvljenoj 22.12.2013.

 

Poštovanim čitaocima našeg sajta, Udruženja Boraca Kraljevske Jugoslovenske Vojske „Dragoljub Mihailović“ zemaljske uprave za Nemačku!

Želimo da objavimo jedan kratak komentar o članku objavljenom u „Vestima“ pod nazivom „Polu istine gore od laži“, objavljen 27.12.2013. od g. R. Lukića.

Stara praksa uredništva „Vesti“ se  ponavlja , uzimanjem sebi za pravo cenzure skraćivanja i menjana sadržaja članaka, koji smo im mi, sa dobrom namerom poslali, u nadi da se nalazimo u slobodnom svetu  u kojem vlada sloboda štampe. Nažalost došli smo do saznanja da se neradi o slučajnim štamparskim greškama, već nameri da se promeni to što gospodi urednicima „nepaše“, iz verovatno njima poznatih razloga.
Jedna od tih  zamerki njima, je ime našeg Udruženja.

Naše Udruženje nosi puno ime javno-oficijalno, registrovano i prijavljeno kao:

Udruženje Boraca Kraljevske Jugoslovenske Vojske „Dragoljub  Mihailović“ zemaljska uprava za Nemačku.

Obrazovanje Udruženja, je izvršeno sa namerom da bi se u njemu sakupilo sve ono, što misli dobra Kralju i Otadžbini, i zahvalno je svim žrtvama do tada palim za svoju Kraljevinu Jugoslaviju na čelu sa neumrlim komandantom đeneralom Dragoljubom Mihailovićem.

UBKJV“DM“ je van partijsko ono je “Ravnogorsko”.

Da nebi dužili osvrtom na sve „greške“novinara  časopisa „Vesti“a ima ih dosta, pročitajte naš orginalni članak u rubrici „aktivnosti“,”UBKJV”DM” proslavilo svoju Krsnu slavu Svetog Nikolu 22.decembra 2013.godine”.