Pages Menu
Categories Menu

Na ovoj internet stranici !

 

„ŠTO JE BILO TO JE SADA, I ŠTO ĆE BITI TO JE VEĆ BILO; JER BOG POVRAĆA ŠTO JE PROŠLO“ (Knjiga propovednikova 3,15).

Na ovoj novoj internet stranici koja je još u radu, susrećete se sa: zapisnicima, naredbama, pismima, spomenicom i slikama iz: arhive đenerala Miodraga M. Damjanovića punomoćnika i zamenika neumrlog đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića van Otadžbine u emigraciji-izbeglištvu; emigrantske literature i privatnim fotografijama.

Za mnoge je đeneral Miodrag Damjanović: Nepoznat, nepoželjan, oklevetan ali i visoko poštovan.

Udruženje  Boraca Kraljevske Jugoslovenske Vojske „Dragoljub Mihailović“ koje je 1948 godine osnovao đen. Damjanović, predstavlja jedan manji deo gerilske vojske velikog srpskog i jugoslovenskog rodoljuba i vojnika đenerala Dragoljuba-Draže Mihailovića, koja se posle Drugog svetskog rata pri povlačenju našla u slobodnom svetu.

Udruženje postoji i danas i utemenjeno je na temelju koji je đeneral Damjanović postavio.

U tom temelju će svaki pažljivi čitalac, naći smisao i cilj postojanja Udruženja BKJV ”DM”. Smisao nepodleže vremenskim promenama i ostaje da postoji, za svakog ko ga prihvati. Nerazdvojiv je od Udruženja Boraca KJV“DM“. Nestari.

Naslednici ništa neoduzimaju niti dodaju, od njima predanog predanja.

Svako, koje zainteresovan da sazna više o Udruženju Boraca Kraljevske Jugoslovenske Vojske “Dragoljub Mihailović“ i za lik đenerala Miodraga Damjanovića, može nam se obratiti za nabavku knjige „General Miodrag M. Damjanović “ČIKA BELI“ 1893-1956 od Koste Nikolića, u kojoj je napisano mnogo više o svemu, a iz koje smo mi jedan manji deo odvojili.

Izdavaču Miroslavu Paniću i njegovim saradnicima izdajemo posebnu zahvalnicu, za njihovu od prvog dana do danas, neumornu borbu, protivu komunista-antihrista i njihove vojske.

Iako obeležen teškom bolešću i poznim godinama, gospodin Miroslav Panić ostaje istrajan u borbi  amanetu, neumrlog đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića, isto kao što je ostao i njegov Komandant đeneral Miodrag Damjanović i  članovi UBKJV “DM“.

Zahvaljujemo svim Ravnogorcima koji nisu telesno među nama, za njihovu beskompromisnu borbu, žrtvu i odanost amanetu neumrlog đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića. Oni su svojim primerom  ostavili mlađem naraštaju, svetiljku vodilju, u mraku današnje laži i prevara lukavih.

Večan im pomen! Večnaja pamjat!