Posted on Jul 15, 2018 in АКТИВНОСТИ |

Да се не заборави!

17. јула 1946. од насилнка који револуцијом отеше Краљевину Југославију, променувши вредности и идеале за које су људи живели и умирали, убијен је Ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић, одан до краја тим вредностима.

Сваки покушај да се Ђенералово име, лик, дела и дигнут устанак против окупатора нацистичке Немачке убије, није успео. Ђенерал Миодраг Дамјановић опуномоћник Ђенерала Драгољуба Михаиловића, командант Краљевске Југословенске Војске ван Отаџбине наставио је у другом виду борбу, наставио је постојањем Удружења Бораца Краљевске Југословенске Војске ван Отаџбине са оданим ветеранима Ђенерала Драже, да сведочи против неправде и лажи учињене Краљу и Краљевини, јер они до свог краја нису признали насилника Тита, нису му се покорили и нису му служили, оставши у емиграцији кроз њих је живела Краљевина.

Немојмо да заборавимо све оне, који су својом жртвом заслужни да ми подугнуте главе опстанемо у истини, не имајући удела у гнусној лажи нанетој од духовних убица-титоиста. Ма где ко од симпатизера лика и дела Ђенерала Михаиловића и његових сабораца био, нека му 17. јули буде подсетник исписан „црвеним словом“.

Напомена:
Одласком последњег ветерана председника Удружења Бораца Краљевске Југословенске Војске „Дража Михаиловић“ за Немачку Руже Јовановић рођене Папић, овај сајт завршава са извештавањем активности и догађаја Удружења.
Сајт остаје као сведочанство постојања ветерана Краљевске Југословенске Војске ван Отаџбине и уредник је одговоран само за садржај сајта.

Овде можете прочитати из давне 1946. године говор Ђенерала Дамјановића о Драгољубу Дражи Михаиловићу.

Говор ђен.М.Дамјановића на комеморативном вечеру ђен.Дражи 25. јула 1946.